ГолосUA
16:56 11/06/2010

Отримання Україною коштів МВФ є бажаним, але не критично необхідним – ПР

Україні необхідний кредит від Міжнародного валютного фонду, але це не критично.

Про це сказав депутат від Партії регіонів, голова підкомітету з питань міжнародної економічної політики парламентського Комітету з питань економічної політики Олексій Плотніков на прес-конференції.

"Для того, аби наша економіка розвивалась, для того, щоб ефективно вийти з економічної кризи, яка багато чого зруйнувала у фінансовій системі, Україні потрібен кредит від МВФ", — скзав він.

Водночас експерт наголосив, що отримання запозичення від міжнародної організації не є "життєво необхідним". "Це не критично", — зазначив він.

Олексій Плотніков уточнив, що отримати кредит від МВФ українська влада сподівалась у червні-липні. "Переговори України з МВФ йдуть в спокійному, робочому порядку . Ми сподіваємось вийти на конструктив у червні-липні… Але з точки зору МВФ, якщо в Україні встановлюється спокійний економічний режим, політична стабільність, якщо національна економіка має шанс вийти на кінець року з плюсовим ростом десь на рівні 3,7%, то у цих умовах МВФ дещо по-іншому будує свої відносини з Україною, а отже і умови можуть бути іншими, більш вигідними для України", — підсумував він.

О. Каретнікова. />  

Читайте также по теме