ГолосUA
15:56 29/11/2009

П.Симоненко: Щоб повернути депозити громадян, необхідно змінити владу

Для того, щоб повернути депозити громадянам, необхідно змінити українську владу.

Таку думку кандидат в Президенти від лівих та лівоцентристських сил Петро Симоненко висловив в Горловці.

Він нагадав, що за роки незалежності влада грабувала громадян через банківські афери і піраміди.

"Кравчук і Пинзеник створили систему трастів. Під 1000 відсотків обіцяли людям блага і процвітання. Потім Ющенко встав на чолі НБУ і розорив банк "Україна" — вивів з нього майже 2 мільярди доларів за кордон. А це були гроші аграрного сектору, зароблені працею і потом наших селян. Тепер створили систему загального кредитування. Брали в закордонних банках кредити під 10-15%, а нам продавали їх по 25-30%. І так заганяли в боргову кабалу і промисловість, і простих людей. А тепер за невиплату боргів відбирають заводи, нерухомість, землю. І знову-таки, на чолі банківської мафії стоїть Ющенко і цим всім заправляє. І в Кабміні сидять такі самі: так би мовити "ворон ворону очей не виклює", — заявив він.

Тому, щоб повернути свої вклади і депозити, на думку лідера КПУ, виборці повинні змінити владу.

"А потім ми наведемо лад в банківській галузі", — наголосив П. Симоненко.

Він пообіцяв, що всі причетні до банківських спекуляцій понесуть кримінальну відповідальність, їх майно і рахунки будуть арештовані.

"Ми забезпечимо їм не дачі в Монако, а 6 метрів тюремної камери. Щоб нікому не повадно було обманювати і грабувати людей, витягуючи останнє", — пояснив Симоненко.

"Діятимемо не авантюрно, а лише згідно з законом. За роки незалежності в Україні склалася кланова структура в банківській сфері, яка вилучає у людей гроші, і потім не повертає їх. Це сплановані махінації. Ми зруйнуємо цю злочинну банківську піраміду", — резюмував лідер КПУ.

 

Читайте также по теме