ГолосUA
13:32 11/02/2011

Парламентська комісія рекомендувала ФДМУ скоріше продати МАУ

Спеціальна контрольна комісія Верховної Ради України з питань приватизації рекомендує Фонду державного майна України вжити заходів щодо прискорення оцінки та процедури продажу державного пакету акцій приватного акціонерного товариства "Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України".

Про це повідомила прес-служба Верховної Ради України.

За даними органу, президент приватного акціонерного товариства (ПрАТ) Юрій Мірошников повідомив, що авіаційний парк компанії використовується на умовах лізингу, суттєву складову витрат складає вартість авіаційного пального, яка значно збільшилась останнім часом. За його словами, протягом 2008 — 2010 рр. чистий доход та прибуток значно зменшився, а за результатами 2010 р. компанія має балансовий збиток.

Як зазначалося під час засідання Комісії, рішення про приватизацію державного пакету акцій Спільного закритого акціонерного товариства (СЗАТ) "Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України", який становить 61,58% статутного капіталу товариства, було прийнято Фондом державного майна України 5 листопада 2010 р. Згідно із відповідним наказом Фонду, зазначений об'єкт додатково було внесено до Переліку об'єктів групи Е, які підлягають приватизації у 2010 р. за участю центрального апарату Фонду. Для приведення Статуту СЗАТ "Авіакомпанія "МАУ" у відповідність із чинним Законом "Про акціонерні товариства" загальними зборами акціонерів авіакомпанії було прийнято рішення щодо зміни назви товариства на приватне акціонерне товариство та про затвердження змін до статуту.

За повідомленням ФДМУ, оцінщиком зазначеного об´єкту — ТОВ "Українська експертна група" — було підготовлено звіт про оцінку майна ПрАТ та надіслано його до ФДМУ. Зазначений звіт було опрацьовано у Департаменті оціночної діяльності ФДМУ та повернуто суб´єкту оціночної діяльності на доопрацювання. 1 лютого 2011 р. доопрацьований звіт було повторно надіслано Фонду, який сьогодні розглядається у відповідному підрозділі ФДМУ.

Заслухавши інформацію присутніх на засіданні, члени Комісії вирішили рекомендувати ФДМУ вжити передбачених законодавством заходів щодо прискорення оцінки та процедури продажу державного пакету акцій ПрАТ. Комісія вирішила також звернутися до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку з пропозицією проаналізувати відповідність чинному законодавству внесених змін до статуту ПрАТ з урахуванням інтересів держави. Відповідно до рішення Комісії, ФДМУ має поінформувати її про результати продажу зазначеного пакету акцій у місячний термін після його завершення.

Народні депутати вирішили також запропонувати Кабінету Міністрів прискорити внесення на розгляд Верховної Ради проекту Державної програми приватизації на 2011- 2014 рр. з метою унеможливлення довільного внесення змін до переліків об´єктів, які підлягають приватизації.

Читайте также по теме