ГолосUA
11:49 17/06/2010

Партія регіонів зацікавленна в прийнятті законопроекту про місцеві вибори якнайшвидше — НУ-НС

Партія регіонів зможе швидко прийняти документ про місцеві вибори, проте, аби місцеві вибори пройшли 31 жовтня 2010 необхідно внести зміни до Конституції України.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомила депутат від «Нашої України-Народної Самооборони” Ксенія Ляпіна.

«Я думаю, що, якщо Партія Регіонів захоче, вона прийме цей законопроект за один день, зважаючи на те, як вони останнім часом голосують. Питання не в цьому, а в тому, що в Конституцію потрібно внести зміни»,- зауважує Ляпіна.

Депутат пояснила, що зміни до Основного закону приймаються на двох сесіях. «Якщо ми не проведемо зміни, у нас знову буде різниця між виборами в місцеву раду і виборами мерів, коли перші обираються на чотири роки, а другі — на п’ять. Це продовження бардаку у місцевому самоврядуваннні. І саме ця проблема біла причиною для скасуванння місцевих виборів весною», — додає Ляпіна.

Нагадаємо, що 16 лютого поточного року парламент скасував свою постанову про призначення виборів до місцевих рад на 30 травня. Своє рішення парламентарі тоді мотивували відсутністю бюджету, а відповідно й коштів на проведення виборів

Водночас депутат від БЮТ Дмитро Ветвицький назвав прийнятною дату 31 жовтня і запевнив, що вони відбудуться. «Звісно, ці вибори будуть на користь ПР. Я думаю, немає потреби затягувати вибори, які і так постійно відкладаються. Ми вже й так порушили безліч конституційних норм», — сказав він. Депутат додав, що зараз позиція більшості фракції БЮТ не одностайна у питанні дати виборів — 31 жовтня.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме