ГолосUA
18:39 28/09/2010

Пасажири не розуміють причини збитковості перевезень електричкою – “Укрзалізниця”

“Укрзалізниця” провела соціологічне дослідження, щоб дізнатись про рівень інформованості пасажирів про основні аспекти ціноутворення перевезень на електричках.

Про це заявив керівник аналітичної групи Консорціуму «МГК» Дмитро Підтуркін на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Дослідження проводилось із пасажирами приміських перевезень у 7 найбільших містах України: Київ, Львів, Дніпропетровськ, Донецьк, Харків, Одеса, Сімферополь», — наголосив Д. Підтуркін.

Згідно з даними дослідження, 51% пасажирів, які їздять на електричками є пільговики, при чому понад 40% їздять взагалі безкоштовно. Однак, як наголосив Д. Підтуркін, ті кошти, які платять пасажири за один рейс перекривають лише 12% від вартості перевезення. Також він наголосив, що тільки 4,5% опитаних знають, що вартість квитків узгоджують у обладміністраціях і тільки 5% мають уявлення про те, що вартість однієї електрички коливається в межах від 20-30 мільйонів гривень.

Дослідження було проведене у серпні місяці в 7 найбільших містах України. Було опитано 1500 респондентів, які користуються послугами приміських перевезень.

К.Коваленко />  

Читайте также по теме