ГолосUA
17:09 05/08/2009

Патріарх Кирило попросив сприймати його заяви щодо громадянства правильно

Патріарх Московський та всія Русі Кирило ще раз уточнив свої слова із приводу готовності прийняти українське громадянство.

Після прибуття в Москву Патріарх нагадав журналістам, що на нещодавній зустрічі з українським духівництвом йому зробили пропозицію півроку проживати в Москві, а півроку в Києві .

«Я сказав, що взагалі патріарх Московський — для всіх країн, які входять у його юрисдикцію, і він зобов’язаний перебувати не лише у Москві. Ну, і сказав, що якщо українська влада готова мені надати українське громадянство — звичайно, за умови збереження російського громадянства — я був би дуже щасливий таке громадянство прийняти», — сказав Патріарх.

Однак, за словами Патріарха, пізніше йому повідомили, що Конституція України перешкоджає такій можливості. «І я тоді запитав у депутатів: чи може бути, що для Патріарха можна зробити виключення?» — повідомив священнослужитель.

Нагадаємо, Патріарх Московський і всія Русі Кирило сьогодні завершив 10-денну пастирську поїздку по Україні та повернувся до Москви.

За матеріалами: «ИнтерМедиаКонсалтинг»

 

Читайте также по теме