ГолосUA
13:42 02/06/2009

Павленко наполягає на збільшенні народжуваності в Україні

Попри вплив фінансово-економічної кризи в Україні залишаються стійкими тенденції до збільшення народжуваності. На цьому наголосив міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко під час перебування у Міжнародному дитячому центрі «Артек», де 1 червня відбулася Всеукраїнська нарада з питань підготовки та проведення оздоровлення дітей у 2009 році. Про це ГолосUA повідомили в прес-службі уряду.

Міністр зазначив, що починаючи з 2005 року в Україні йде постійне зростання народжуваності не менш, як на 10% щорічно. Показники перших місяців цього року так само підтверджують цю тенденцію. Протягом січня-березня 2009 року в Україні народилося 125834 малюки проти 117260 народжених за той самий період минулого року.

«Тому не дивлячись на вплив фінансово-економічної кризи — в Україні народжуються більше дітей, сім’ї зростають, в тому числі спостерігається позитивна динаміка збільшення родин, в яких виховується двоє, троє і більше дітей», — наголосив Юрій Павленко.

Міністр нагадав, що починаючи з 1986 року Україна щорічно мала спад народжуваності, зменшення кількості багатодітних родин, ці тенденції змінилися в останні роки.

Крім того, важливим фактором поліпшення демографічної ситуації Міністр назвав скорочення смертності.

«Мушу зазначити, що в останні два роки ми спостерігаємо скорочення смертності в Україні загалом, і що дуже важливо — скорочення дитячої смертності, особливо у віці до одного року», — сказав Юрій Павленко. Він нагадав, що у 2008 році Україна в цьому сенсі перейшла на критерії статистики Всесвітньої організації охорони здоров’я, які набагато суворіші, ніж були раніше вітчизняні, при цьому показники малюкової смертності за підсумками перших п’яти місяців скоротилися до відповідного періоду минулого року.

«Це теж надзвичайно позитивні сигнали, які свідчить, що загальна політика держави в сфері захисту дитинства дає позитивні плоди», — підсумував Юрій Павленко.

 

Читайте также по теме