Пенсійна реформа передбачатиме обмеження максимального рівня розміру пенсій

 

Пенсійна реформа передбачатиме обмеження максимального рівня розміру пенсій.

Про це заступник міністра праці та соціальної політики Костянтин Ващенко заявив журналістам в кулуарах міністерства, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, відповідні пропозиції до Пенсійної реформи обговорювалися на засіданні робочої групи з підготовки Пенсійного кодексу, яке відбулося 7 грудня. “З параметрів, які, я думаю, ми точно там побачимо, буде обмеження максимального розміру пенсій десь на рівні 12-кратного розміру, і також йдеться про Держслужбовців, які отримають можливість продовження пенсійного віку з відповідними компенсаторами”, — зазначив чиновник.

Разом із тим, К. Ващенко сказав, що остаточні рішення щодо жодного з параметрів ще не прийнято. “Ми робимо все для того, щоб ця реформа була соціально орієнтованою і виходила з тих можливостей, які є у Пенсійного фонду, у держави. І щоб при цьому не була утиснута жодна з категорій громадян. Буде проведена робота з кожною групою людей, яких ця реформа стосуватиметься, і виносячи уроки з подій навколо Податкового кодексу, пенсійна реформа буде ухвалюватися лише після широкого обговорення в парламенті та з громадськістю”, — підкреслив він.

Читайте также по теме