ГолосUA
18:47 16/06/2010

Перед «Луганськтепловозом» відкриваються замовлення на російському ринку — експерт

Продаж «Луганськтепловозу» саме російському заводу — це позитивний крок.

Таку думку висловив президент Центру системного аналізу і прогнозування Ростислав Іщенко у коментарі кореспонденту ГолосUA.

«Я позитивно оцінюю результати продажу. Адже Брянський завод є профільним підприємством. Він входить до «Траснмашхолдингу», який контролюють бізнесмен Іскандер Махмудов і державний концерн «Российские железные дороги», — зазначив він.

Тому, за словами експерта, тепер перед «Луганськтепловозом» відкриваються замовлення на російському ринку. «Там значно більше залізничних перевезень, ніж в Україні. Тому попит на рухомий склад вищий. Підприємство при цьому платитиме податки в державний бюджет, а люди отримають роботу», — наголосив він.

Р. Іщенко також додав, що в разі, якщо інвестор не захоче розвивати компанію і зменшить її прибутковість, держава зможе розірвати з ним угоду.

Нагадаємо, що вчора російський Брянський машинобудівний завод знову став власником 76% акцій «Луганськтепловоза». Від приватизації Фонд держмайна України заробив у держбюджет 410 млн грн. Стартова ціна аукціону становила 400 млн грн. Приватизація «Луганськтепловоза» в березні 2007-го була невдалою для брянських машинобудівників. За 76% українського підприємства росіяни заплатили 292,505 млн грн, але згодом результати конкурсу скасував суд.

О. Черненко />  

Читайте также по теме