ГолосUA
14:48 21/10/2008

Перший внесок при купівлі авто у кредит становить вже 50%

Райффайзен Банк Аваль і Морський транспортний банк підняли первинні внески на покупку автомобілів в кредит до 50%. Як повідомляють у prostobank.ua, за останні два тижні п’ять банків з 50-ті лідерів на ринку кредитування фізичних осіб підвищили суми первинного внеску по автокредитам по гривні строком на три роки. Тепер середнє значення авансу — 17,5%. Лише дев’ять банків з преших 50 пропонують кредити з авансом в 10%.

Слід зазначити, що автокредити без першого внеску в середині жовтня можна було отримати в таких банках як Донгорбанк, Індекс-банк, ПУМБ.

Оскільки зараз ліміти кредитування обмежені, і кредит можуть отримати не всі бажаючі, то відмова від безавансових автокредитів і збільшення розміру авансу повинні знизити ризики автокредитів і зменшити кількість клієнтів, які хочуть придбати авто через банк.

"Умова високого авансу просіюватиме потенційних банківських клієнтів і залишить забезпечених і надійних позичальників, які можуть собі дозволити заплатити великий внесок відразу” — повідомив Ростислав Майковіч, фінансовий аналітик компанії "Простобанк Консалтинг". “В майбутньому можна чекати, що деякі банки піднімуть аванс з 10% до 15%, поки ситуація на ринку банківських послуг повністю не нормалізується. У будь-якому випадку, автокредити без авансу не повернуться на ринок раніше, ніж через півроку” — зазначив експерт.

 

Читайте также по теме