ГолосUA
12:17 07/08/2010

Під Черкасами прикордонники спільно з лісниками гасили лісову пожежу

Під Черкасами прикордонники з лісниками гасили пожежу, яка виникла за кілька кілометрів від стрільбища військового лісництва.

Про це повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби.

Загорання виявив один з патрулів навчального центру підготовки молодших спеціалістів Держприкордонслужби. Одночасно про нього повідомили лісники. Прикордонники негайно підняли пожежний розрахунок і вже за кілька хвилин 120 правоохоронців з пожежною машиною та двома «водовозами» кинулися на боротьбу з вогнем. Також на місце надзвичайної події з навчального центру вислали санітарну машину.

Менш ніж за дві години полум’я загасили. Вигоріла територія площею 1,5 – 2 гектара. За версією лісників, пожежа, найімовірніше, виникла з вини невідомих осіб, які умисно, чи з необережності запалили суху траву та чагарники.

Нагадаємо, що на виконання рішення РНБО, розпоряджень Президента та Уряду України, прикордонники беруть активну участь у недопущенні пожеж та боротьбі з ними в надзвичайно спекотний для нашої країни період. Вони також слідкують за ситуацією в районі дислокації підрозділів, контрольованих прикордонних районах та прикордонних територіях суміжних країн.

Учора Голова Держприкордонслужби Микола Литвин провів розширену селекторну нараду з керівниками прикордонних підрозділів, на якій заслухав доповіді про результати проведеної роботи та поставив додаткові завдання. Зокрема піднімалися питання взаємодії з іншими структурами, місцевою владою, визначення ресурсів людей, техніки (Микола Литвин наказав у першочерговому порядку перевірити та за потреби провести ремонт техзасобів, які можуть використовуватися у боротьбі з пожежами), які залучатимуться для боротьби з вогнем, джерел отримання засобів пожежогасіння тощо. Для надання допомоги та перевірки стану «протипожежної роботи» в прикордонні загони відряджені фахівці з центрального апарату.

 

 

Читайте также по теме