ГолосUA
11:05 28/08/2009

Під Києвом чиновник попалася на хабарі в мільйон гривень

Голова однієї з сільрад Обухівського району Київської області отримала понад мільйон гривень хабара за виділення землі.

Як заявили в СБУ, використовуючи посадове становище, 50-річна сільський голова продавала землю місцевої ради.

За виділення ділянки в півгектара під будівництво котеджів на схилах Дніпра зловмисниця вимагала 1 мільйон 176 тисяч гривень.

Злочинна схема полягала в тому, що, посадовець починала позитивно вирішувати земельне питання тільки в тому випадку, якщо за кожну сотку виділеної ділянки їй будуть платити готівкою по 3,5 тисяч доларів США.

Зловмисниця визначила і порядок отримання грошей: 10% від загальної суми претенденти на землю сплачували одразу, 40% — при отриманні рішення сесії сільської ради про виділення ділянки, а решту суми — після підписання державного акту про право власності на землю.

У результаті спецоперації, співробітники СБУ у Києві та Київській області затримали підозрювану у її службовому кабінеті при отриманні частини хабара. Після закінчення робочого дня вона віддала майбутньому власнику землі документи в обмін на гроші. Вилучені оперативниками банківські банкноти номіналом 200 і 500 гривень стали речовими доказами.

За матеріалами СБУ прокуратура Київської області порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (вимагання та отримання хабара в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальний пост). 

Читайте также по теме