ГолосUA
13:43 10/07/2009

Підозрюваний у вбивстві Олійника заявив, що його катували

Екс-голова Голованівського районного відділу міліції Михайло Ковальський, якого підозрюють у вбивстві місцевого жителя Валерія Олійника, поскаржився генеральному прокурору, що його катували.

Через два дні після свідчень М. Ковальського до нього допустили адвоката і після розмови з ним підозрюваний написав заяву про тиск на нього з боку слідства, написала «Українська правда».

«3 липня мене зранку доставили в слідче управління Генеральної прокуратури України і тримали там до 21:30 4 липня безвиїзно в кабінеті № 107», — говориться в заяві.

За його словами, від нього вимагали дати свідчення проти колишнього депутата від БЮТ В. Лозінського та Голованівського районного прокурора Є. Горбенка, повідомивши, що у них була рушниця і вони почали стріляти по В. Олійнику.

«При цьому мені погрожували, незнайомі люди надягали на голову целофановий пакет. Я двічі втрачав свідомість. Звичайно, у такому стані в ізолятор тимчасового утримання мене ніхто не міг доставити», — зазначив М. Ковальський.

Він повідомив, що не витримав тортур і визнав наявність рушниці в автомобілі «Нива», яким керував В. Лозінський. «Увесь час мені не давали зустрітися з адвокатом, зобов’язали в письмовому вигляді відмовитися від адвоката. Прошу Вас вжити заходів для усунення порушення моїх прав», — звернувся він до О. Медведька.

Водночас, як стверджують джерела «Української правди», заарештований міліціонер особисто спілкувався з О. Медведьком в день допиту і міг в особистій розмові викласти свої побажання.

Крім того, адвокати В. Лозінського сумніваються у результатах експертизи, якою встановлювалася причина смерті В. Олійника у зв’язку з вогнепальними пораненнями і тілесними ушкодженнями. Вони стверджують, що зробили півсотні клопотань до слідчого, які не були задоволені, зокрема, щодо допуску до експертизі, пише газета.

Раніше повідомлялося про те, що Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою екс-начальника Голованівського РВВС М. Ковальського.

 

Читайте также по теме