ГолосUA
15:57 22/12/2010

Після збільшення пенсійного віку багато українців не доживуть до пенсії — Цибенко

 

size="4">Збільшення пенсійного віку до європейського рівня означатиме свідоме приречення багатьох українців на те, що вони не доживуть до пенсії.

 

size="4">Про це заявив народний депутат від фракції Комуністичної партії України
size="4">Петро
size="4">Ц
size="4">ибенко
size="4"> в ефірі програми «Розворот
size="4">UA
size="4">»,
size="4">що є спільним проектом Голос
size="4">UA
size="4">
size="4">т
size="4">а радіо «Ера
size="4">FM
size="4">».

 

size="4">«
size="4">Я чудово розумію, що майбутнє – за збільшенням пенсійного віку. Але ми маємо розуміти і інше: є дві зв’язані речі – пенсійний вік і тривалість життя. От коли мої колеги говорять: «От давай, як у Європі», я кажу: «Давайте, як у Європі, але давайте все, як у Європі!». А то у нас так: тривалість життя, заробітна плата, якість життя, як в Африці, а пенсійний вік хочемо заробити, як у Європі», — наголосив він.

 

size="4">Разом з тим політик наголосив, що тривалість життя в Україні істотно відрізняється від європейської, до того ж, далеко не в кращий бік.

 

size="4">«У тій ситуації, коли тривалість життя в Україні, як мінімум на 12-15 років менше, ніж у Європі, це – свідомо приректи когось до того, що він взагалі не доживе до пенсії», — підкреслив нардеп.

 

size="4">П. Цибенко
size="4"> нагадав, що минулого року один із комітетів ООН рекомендував Україні і низці інших країн підняти пенсійний вік. «Ситуація виглядає таким чином: якщо вони прийняли рішення з рекомендацією Україні підняти пенсійний вік, то хай вони приймуть ще одне рішення, яким зобов’яжуть українців жити довше», — зазначив він.

Читайте также по теме