ГолосUA
14:24 19/05/2010

Питання повернення РФ закордонного майна СРСР вирішиться років за 20 – О. Лавринович (додано ГОЛОС)

Вивчення питання щодо повернення Російській Федерації закордонного майна СРСР може затягнутися на кілька десятків років.

Про це в ексклюзивному коментарі ГолосUA заявив міністр юстиції Олександр Лавринович.

ГОЛОС

«В нас лишаються питання власності України в Російській Федерації і власності Російської Федерації в України, і ми зараз займаємося достатньо інтенсивно цими питаннями”, — визнав урядовець.

За його словами, складність питання полягає в тому, що частина об’єктів не мають достатньо документації для того, щоб можна було чітко визначати їх походження.

«В деяких (підприємств – ред.) документація є, але неповна, тому потрібно провести повну інвентаризацію цього, щоб не було спірних об’єктів і щоб можна було через 20 років, принаймні, під розподілом об’єктів на території обох країн підвести риску», — заявив він

Водночас, міністр юстиції запевнив, що це питання не має жодного політичного змісту.

«Це питання не прості, але це питання не політики, а виключно юриспруденції і волі для того, щоб знайти порозуміння, що потрібно розділити, а що, можливо, потрібно експлуатувати спільно, якщо є доведена спільна власність”, — підсумував він.

Нагадаємо, що 17 травня керуючий справами президента Росії Володимир Кожин заявив російським ЗМІ про те, що Росія наполягає на визнанні Україною права власності Російської Федерації на майно колишнього СРСР за кордоном.

Як відомо, Україна — єдина держава серед колишніх республік СРСР, не згодна визнати російську власність за кордоном, на яку РФ претендує як правонаступниця Радянського Союзу після сплати боргів екс-СРСР.

А. Береза

 

Читайте также по теме