ГолосUA
17:15 12/10/2010

Податківці сподіваються на єдину державну політику в сфері видачі ліцензій виробникам алкоголю та тютюну

В ДПА запевняють, що прийняття постанови уряду про видачу ліцензій виробникам алкогольної та тютюнової продукції нарешті врегулює законодавство у цій сфері.

Про це сьогодні повідомила прес-служба Державної податкової адміністрації.

Сьогодні, 12 жовтня, на веб-сайті Державної податкової адміністрації України в підрозділі „Проекти регуляторних актів” розділу „Регуляторна політика” розміщено проект постанови Кабінету Міністрів України „Про затвердження змін до Положення про порядок видачі ліцензій на право оптової торгівлі спиртом етиловим, коньячним, плодовим і виноградним, алкогольними напоями та тютюновими виробами” та аналіз впливу цього регуляторного акта. 

“Прийняття проекту забезпечить реалізацію єдиної державної політики у сфері виробництва та обігу алкогольних напоїв та контроль у сфері виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів. А також дозволить привести нормативно-правовий акт у цій сфері відповідно до вимог чинного законодавства”, — сказано в повідомленні.

За повідомленням, регуляторний акт включено до Плану діяльності Державної податкової адміністрації України з підготовки проектів регуляторних актів у сфері господарської діяльності на 2010 рік.

Також в ДПА запропонували Положення про порядок видачі ліцензій на право оптової торгівлі спиртом етиловим, коньячним, плодовим і виноградним, алкогольними напоями та тютюновими виробами, затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 31 березня 1999 року №500, привести у відповідність до Закону України „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів”. 

Читайте также по теме