ГолосUA
05:01 17/05/2010

Погоджуватись на паритетні умови Росії при злитті «Нафтогазу» і «Газпрому» немає сенсу — експерт

Існують умови, за яких злиття "Нафтогазу" та "Газпрому" буде вигідним для нашої держави.

Про це у коментарі кореспонденту ГолосUA сказав директор Української асоціації виробників альтернативного твердого палива Іван Надєїн.

"Є ряд умов, за яких таке об’єднання може мати економічні вигоди для нашої країни" — зазначив експерт. "Це в тому разі, якщо буде створення консорціуму, в якому Україна матиме більшість для повного управління". Також, за словами експерта, Україна виграє, якщо “Газпром” інвестуватиме в реконструкцію газотранспортної системи та в суміжні галузі.   />  

"За таких умов наша позиція буде сильною. Але в умовах повного диктату з позиції газового монополіста "Газпрому" такі варіанти неможливі", — зазначив І. Надєїн. І додав, що погоджуватись на паритетні умови Росії немає сенсу. "Адже в неї є всі важелі впливу" — наголосив він.
 

Енергетичний експерт вважає, що якби Україна рухалась до поступового зменшення імпорту газу, то вона могла б певним чином шантажувати Росію. "Це і впровадженням нових технологій, і переходом на альтернативні джерела енергії” — додав І. Надєїн.
 

Нагадаємо, що кілька тижнів тому прем’єр Росії Володимир Путін заявив про можливе злиття "Нафтогазу" та "Газпрому".  

О. Черненко
 

Читайте также по теме