Анна Штепура
17:15 08/12/2010

Показники Держбюджету-2011 “звучать пристойно” — економіст

 

color="#000000">
face="Times New Roman, serif">
size="4">Показники Державного бюджету на 2011 рік, які озвучив сьогодні міністр фінансів Федір Ярошенко, є досить “пристойними”.

face="Times New Roman, serif">
color="#000000">
size="4">Таку думку висловив старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень
size="4"> Олександр Жолудь в коментарі кореспонденту Голос
size="4">UA.

face="Times New Roman, serif">
size="4">Ці показники звучать доволі пристойно, тобто вони більш-менш відповідають за більшістю показників, прогнозу нашого центру. Наприклад, ми на наступний рік прогнозуємо зростання ВВП 4,4%. По інфляції ми прогнозуємо дещо вищі показники — 9,9%, але, враховуючи те, що дійсно уряд зможе утримти дефіцит на рівні 3%, а принаймні частково інфляція пояснюється у нас великим дефіцитом бюджету”, — наголосив він.

face="Times New Roman, serif">
size="4">Також економіст додав, що дефіцит на рівні 3% може надати нам інфляцію на рівні 9-10%.

face="Times New Roman, serif">
size="4">Експерт також оцінив показники ВВП, закладені у Держбюджеті, у відношенні до зведеного Бюджету. “Якщо оцінювати нашу оцінку номінального ВВП, то відношення зведеного бюджету до ВВП більш-менш на рівні цього року, і відповідають нашим прогнозам”, — зазначив О. Жолудь.

face="Times New Roman, serif">
size="4">Нагадаємо, що сьогодні міністр фінансів Федір Ярошенко озвучив основні показники Державного бюджету України на 2011 рік. За його словами, до документу закладено зростання ВВП на рівні 4,5%, рівень інфляції — 8,9%, дефіцит бюджету — 3,08%, курс гривні до долара — 7,95 грн.

Читайте также по теме