ГолосUA
12:58 22/11/2008

Польща погоджується на компроміс з питань ПРО

Польща готова до компромісу з Росією у зв’язку з планами США розмістити на польській та чеській території елементи американської ПРО.

Як повідомило Радіо "Свобода", міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив в суботу, що Варшава — "в рамках створення атмосфери довіри у відносинах з Росією" — готова погодитись на "практично постійну" присутність російських інспекторів на американській базі ПРО, якщо така буде побудована на польській території. 

За словами польського міністра, який напередодні відвідав Вашингтон, польсько-американська співпраця буде укріплюватись, незалежно від того, з’явиться "американский щит" у Польщі чи ні.

"Звичайно, якщо ми вже підписали договір, який вважаємо вигідним, то вже хочемо, щоб він був виконаний. Але треба бути реалістами і не прикидатися, що ми маємо більший вплив на цей проект, аніж це є насправді. Це нормально, що кожна нова адміністрація хоче придивитися до коштовних проектів попередників. Потрібно терпляче почекати кінцевого рішення", — Р.Сікорський зазначив, що після консультацій з Вашингтоном і Прагою, до Москви передадуть польські пропозиції стосовно російського контролю над базами в Польщі та Чехії. 

 

 

Читайте также по теме