Вита Середа
18:33 12/10/2010

Понад 1,5 млн.грн. внесків до ПФ не сплачено Черкаським деревообробним комбінатом — прокуратура

Слідчий відділ прокуратури Черкаської області порушив кримінальну справу проти службових осіб ТОВ “Черкаський деревообробний комбінат”. />  
Про це повідомили у прес-службі прокуратури Черкаської області, передав кореспондент ГолосUA. 

У повідомленні йдеться про те, що кримінальну справу порушено проти службових осіб підприємства, які з серпня 2008 року до березня 2009 року умисно не сплатили 1 561 409 грн. загальнообов'язкових платежів, хоча мали такі зобов'язання. 

За словами заступника начальника слідчого відділу прокуратури області В'ячеслава Жихарєва, у ході слідства було встановлено, що службові особи, достовірно знали про заборгованість підприємства перед Пенсійним Фондом України.

“У грудні 2008 року після продажу нерухомого майна, виробничого обладнання та іншого майна даного підприємства іншому, та отримання коштів, службові особи не спромоглися першочергово погасити заборгованість в повному обсязі умисно, з метою ухилення від сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування. Натомість було направлено кошти на інші потреби, а не на погашення боргу перед Пенсійним фондом, що призвело до не надходження страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування на суму, що в 5161,68 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян, — розповів В. Жихарєв. 

Читайте также по теме