ГолосUA
13:15 19/05/2010

Понад 50% столичних труб вже перевищили термін експлуатації — “Київенерго”

Понад 50% столичних труб вже перевищили термін експлуатації.

Про це заявив голова правління “Київенерго” Едуард Соколовський на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA

“Більше 50% труб знаходяться у незадовільному стані і термін їх експлуатації вже за межами їх можливостей. Тому компанії не залишається нічого як виступити з офіційною заявою й відповідальність за такий стан справ лежить виключно на можновладцях і на депутатах, які приймали бюджет”,- переконаний голова правління.

За його словами, цього року на програму розвитку передбачено 6 млн. гривень, які мають піти на модернізацію внутрішніх мереж Києва. З яких 3 млн. має піти тільки на погашення заборгованість за відповідні роботи минулого року.

Е. Соколовський зауважив, що минулого року бюджетом міста було передбачено на потреби оновлення мереж столиці 46 млн. гривень. Однак, жодної гривні на це не було спрямовано.

За попередніми розрахунками “Київенерго”, для модернізації труб Києва, які знаходяться у аварійному стані, потрібно 2 млрд. гривень.

“Однак, якщо ці кошти нам виділять, наприклад завтра, ми не зможемо їх всі замінити одразу ж, на це потрібно дуже багато часу”, — пояснив Е. Соколовський.  

Довідка ГолосUA. Каналізаційні мережі є власністю територіальної громади міста Києва. Однак, їх експлуатація та ремонт лежить на обслуговуючих підприємствах.

К.Коваленко />  

Читайте также по теме