ГолосUA
06:03 20/08/2010

Праймеріз позбавлять партії випадкових людей – експерт

Проведення національних праймеріз є важливим рішенням,праймеріз дозволять позбутись політичним силам випадкових людей.

Про це сказав голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

"Оскільки дуже часто членство в партії якоїсь людини не відповідає реальній дійсності, то таке рішення, особливо в наших умовах, коли деякі люди за останні роки змінили кілька партій, дасть позитивні результати", -сказав він.

 Як приклад експерт навів партію "Батьківщина"."Вона проводить внутрішні праймеріз, зокрема, це стосується членів партії у Харківській області. Там, як відомо, партією багато років керував Олександр Фельдман і, відповідно, набирав актив. А зараз керує Аваков, тоді коли інші члени "Батьківщини", які є близькими до Фельдмана, навіть не поздавали квитків", — сказав він.

Водночас політтехнолог, директор компанії "Berta Communications" Тарас Березовець наголосив, що якщо оцінювати праймеріз на рівні юридичного оформлення, то вони мають бути записані у статуті партії.

"У статуті "Єдиної Росії" праймеріз записані, і в середовищі цієї партії праймеріз є обов’язковими для висунення всіх кандидатів. У Російській Федерації цей механізм працює практично на 100%, відповідно до ідеальної схеми, за якою мають відбуватися праймеріз", — сказав експерт.

 О. Каретнікова

Читайте также по теме