ГолосUA
17:29 13/11/2008

Працівники метрополітену завтра не страйкуватимуть

Завтра київський метрополітен працюватиме у звичному режимі.

Про це Голос.UA повідомили у прес-службі столичної підземки.

Погрози профспілкових організацій КП “Київський метрополітен” та КП “Київпастранс” про можливе проведення 14 листопада акцій протесту поки що залишаються тільки погрозами.

У тексті заяви, яка розміщена на офіційному сайті Київського метрополітену, сказано, що наразі у Кабінеті Міністрів триває засідання урядової комісії під головуванням заступника міністра економіки Віктора Пантелеєнка. Комісія створена для вивчення економічної обґрунтованості підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті. У засіданні беруть участь начальник Київського метрополітену Петро Мірошников та головний економіст Київського метрополітену Людмила Шаблій.

Як стверджують представники метрополітену, «між сторонами намітився діалог, що триватиме до повного завершення роботи спеціальної робочої групи».  

Як вже повідомляв Голос.UA, 7 листопада у відкритій заяві профспілки КП “Київський метрополітен” та КП “Київпастранс” повідомили про можливість зупинки всього рухомого складу комунального транспорту столиці 14 листопада. У такий спосіб вони намагалися висловити протест проти втручання Кабінету Міністрів України у рішення Київської міської державної адміністрації підняти тарифи на проїзд у громадському транспорті.

Нагадаємо, що 6 листопада перший віце-прем`єр-міністр України Олександр Турчинов доручив Міністерству транспорту і зв`язку разом із Міністерством житлово-комунального господарства України перевірити обгрунтованість підвищення тарифів на послуги міського пасажирського транспорту в Києві. Про результати перевірки члени робочої групи повинні були доповісти першому віце-прем`єру до 13 листопада.

 

Читайте также по теме