ГолосUA
09:22 23/04/2010

Працівники «Нафтогазу» переконані, що нова ціна на газ збереже їм робочі місця

Трудовий колектив Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» переконаний, що домовленості щодо зменшення ціни на імпортований природний газ попередять банкротство компанії та дозволять її працівникам зберегти свої робочі місця.

Про це повідомила прес-служба Міністерства палива та енергетики України.

Згідно з повідомленням, після оприлюднення інформації щодо підписання додаткових угод до контрактів купівлі-продажу та транзиту природного газу до керівників дочірніх підприємств і компаній та господарських товариств, у статутному капіталі яких компанії належать пакети акцій, звертаються співробітники зі словами вдячності за вирішення найголовнішого проблемного питання функціонування галузі.

Зокрема, голова правління компанії «Укрспецтрансгаз» П. Мороз сказав: «Від усього нашого колективу висловлюємо подяку керівництву країни, яке доклало значних зусиль для порятунку компанії. Безсумнівно, зменшення ціни на природний газ сприятиме покращенню фінансового стану товариства, дозволить на гідному рівні забезпечити сім’ї наших співробітників, не кажучи про принципово важливий момент – збереження робочих місць».

Начальник Філії ДК «Укргазвидобування» ГПУ «Львівгазвидобування» О. Сендега переконаний, що тепер працівники його підприємства мають можливість спокійно працювати та почуватися впевнено у завтрашньому дні. «Не буде відчуття постійного очікування неминучої катастрофи, як це було минулого року», — висловив О. Сендега загальні настрої колективу.

«Ми раді, що Президенти України та Російської Федерації домовилися про зменшення ціни на імпортований природний газ. Думаю, вже цього року позитивно вплине на економічну ситуацію в нашій державі. Наше підприємство чи не єдине в районі вчасно виплачує заробітну плату та є роботодавцем для цілих сімей. Забезпеченість робочими місцями та впевненість у завтрашньому дні є дуже важливими складовими добробуту громадян, особливо, на регіональному рівні», — зазначив директор Філії державної компанії «Укргазвидобування» та «Шебелинкагазвидобування» Ю. Фесенко.

«Ми поділяємо радість наших колег щодо закінчення успішних переговорів між Україною та Росією та досягнення порозуміння у газових питаннях. Які б не висловлювалися занепокоєння щодо вигідності для України цих домовленостей, головне – що тепер наші підприємства зможуть працювати та отримувати прибутки», — підкреслив директор Філії ДК «Укргазвидобування» БУ «Укрбургаз» М.Яворський.

Довідка. У 2009 році загальна чисельність працівників Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» становила 179,8 тис. осіб. Зокрема, у сфері видобування природного газу та нафти задіяно 54,7 тис осіб, у транспортуванні газу магістральними газопроводами — 28,5 тис. осіб, у транспортуванні нафти – 6,2 тис. осіб. Середньомісячна заробітна плата по галузі коливається у межах 3,4 — 9,5 тис. гривень.

 

Читайте также по теме