ГолосUA
12:17 12/03/2010

Правоохоронні органи лише створюють видимість боротьби з корупцією — голова ВСУ

Українські правоохоронні органи лише створюють видимість боротьби з корупцією.

Про це голова Верховного суду України Василь Онопенко заявив під час координаційної наради правоохоронних органів за участі Президента України Віктора Януковича, передав кореспондент ГолосUA.

«Офіційна статистика говорить про намагання окремих органів створити видимість боротьби з корупцією. У багатьох випадках штучно збільшується кількість адмінпротоколів про корупційні порушення та кількість кримінальних справ про хабарництво», — заявив голова ВСУ.

За його словами, у 2009 році до судів надійшло 6 100 справ про корупційні порушення, з них 4 100 осіб були притягнуті до адміністративної відповідальності, у 2 000 випадках справи були закриті. За словами В. Онопенка, у більшості випадків протоколи стосувалися службовців найнижчих категорій, так 45% корупціонерів країни — посадові особи органів місцевого самоврядування.

«Кому потрібні такі показники та штампування таких протоколів: суспільству, державі, керівництву правоохоронних органів, оперативникам? Вони нікому не потрібні. Для чого і кого ми обдурюємо?», — наголосив В. Онопенко, додавши, що замість викриття великих корупційних схем, правоохоронні органи витрачають сили на «дрібноту», якою закидають суди.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме