ГолосUA
17:58 07/04/2009

Президент Молдови: мета «путчистів» — знищення молдавської держави

Дії мітингуючих направлені на знищення молдовської держави. />  

Про це сьогодні заявив президент Молдови Володимир Воронін в своєму телезверненні до співвітчизників.
 

Він також наголосив, що такі дії — це спроба опозиції захопити владу. І додав, що молдовська влада захистить країну від погромників і «путчистів», що намагаються захопити владу.
 

«Невміння програвати в чесному демократичному змаганні, повна зневага до права, до відкритого волевиявлення народу нашої країни, до європейських стандартів і цінностей штовхнуло лідерів опозиції на шлях тяжкого злочину проти Молдови. З сьогоднішнього ранку Влад Філат, Міхай Гимпу, Серафим Урекян фактично очолили штаб, який приступив до реалізації антиконституційного перевороту в республіці», — заявив президент.
 

У вівторок мітинг, організований опозицією в Кишиневі, переріс у вуличні безлади. Молдовська опозиція незадоволена підсумками минулих в неділю виборів до парламенту, на яких перемогла компартія, очолювана президентом країни.
 

«Все, що було зроблене ними протягом останньої доби — захоплення будівлі адміністрації президента, штурм парламенту, наруга над молдавським прапором — не може кваліфікуватися інакше, ніж путч», — сказав президент.
 

«Організатори цього путчу прикриваються студентами, ліцеїстами і школярами, яких вони вивели на майдан як живий щит. Цілі путчистів очевидні — це знищення молдовської держави, ліквідація нашої демократії», — додав Воронін.
 

Він також заявив, що влада Молдови стає на рішучий захист країни від погромників. «Влада в Молдові не дозволить нікому і далі нехтувати правом, влада в Молдові не дозволить купці сп’янілих від злості екстремістів втоптати в грязь нашу демократію», — підкреслив Воронін.

 

Читайте также по теме