ГолосUA
14:51 03/11/2008

Президент наказав уряду прискорити фінансування ліквідації липневої повені

Президент України Віктор Ющенко не задоволений темпами фінансування ліквідації липневої повені. Про це він сказав сьогодні, перебуваючи на Буковині у райцентрі Вижниця, повідомляють у прес-службі Глави держави.

Віктор Ющенко підкреслив, що до сьогодні урядом не профінансовано компенсації у розмірі 124 млн. гривень мешканцям за зруйновані стихією будинки. «Уряд двічі змінював соціальні норми. Додобавлявся до того, що, очевидно, вже немає чим фінансувати», – зазначив Віктор Ющенко.

Президент дав урядові два дні для повного розрахунку з постраждалими. «Я з Першим віце-прем’єром говорив годину тому – він мені дав слово, що фінансування буде відкрито. Я хотів би, щоб уряд тримав слово», – сказав Президент.

Глава держави наголосив, що ще гіршою є ситуація з фінансуванням стратегічних об’єктів. «На сьогодні не профінансовано 350 мільйонів гривень. А це – відбудова дамб, мостів, автошляхів. Я дав доручення профінансувати ці роботи протягом тижня», – підкреслив Віктор Ющенко.

Окрім цього він додав, що на сьогодні на Буковині відбудова постраждалих будинків та будівництво нових виконана на 60%. За словами Президента, роботи на 100 будинках із 161 цього тижня будуть завершені. «Решта – у найближчі два тижні», – пообіцяв Віктор Ющенко.

 

Читайте также по теме