ГолосUA
12:59 29/05/2009

Президент підписав Указ, спрямований на поліпшення фінансового стану аграрного сектору економіки та розвитку тваринництва

Президент України 29 травня 2009 року підписав Указ «Про деякі заходи щодо поліпшення фінансового стану аграрного сектору економіки та розвитку тваринництва». Про це ГолосUA повідомили в прес-службі глави держави.

Згідно з повідомленням, видання Указу пов’язано з важким фінансовим станом сільгоспвиробників та критичним станом у тваринництві. Зокрема, лише у поточному році відбулось скорочення поголів’я худоби на 5%, виробництва м’яса та молока. Значно зменшилось кредитування села. При цьому необґрунтовано втричі зріс імпорт м’яса та м’ясопродуктів.                         

Все це напряму загрожує продовольчій безпеці держави, — вважає В.Ющенко.

З метою недопущення розвитку зазначених негативних процесів, враховуючи пропозиції сільгоспвиробників, Президент України в Указі передбачив вжиття комплексу заходів, зокрема щодо:

розвитку інфраструктури ринку сільгосппродукції, запровадження заходів для захисту національного товаровиробника, гармонізації нормативних документів, норм і правил України з міжнародними стандартами, будівництва тваринницьких комплексів, стимулювання виробництва якісного молока та м’яса, передачі у лізинг чистопорідної племінної худоби, скорочення строків видачі документів при здійсненні експорту сільськогосподарської продукції, сприяння розвитку кооперування особистих селянських господарств з сільськогосподарськими підприємствами щодо вирощування сільгосппродукції, забезпечення проведення на місцевих ринках щотижневих ярмарків-продажів сільськогосподарської продукції за участю громадян. Окрім того, Указом передбачені заходи із стабілізації кредитної підтримки сільгоспвиробників.

Глава держави переконаний, що реалізація зазначених положень Указу дозволить покращити фінансовий стан сільськогосподарських виробників, створити умови для зупинення спаду у тваринництві та поступового нарощування виробництва сільськогосподарської продукції з метою задоволення зростаючого внутрішнього попиту та збільшення експорту вітчизняної продукції на міжнародні ринки.

 

Читайте также по теме