ГолосUA
15:46 04/09/2009

Президент попросив владу на місцях не займатися популізмом

Місцеві органи влади повинні зайняти реалістичну позицію і не втягуватися в популістські спроби планувати державний бюджет наступного року і виконувати бюджет поточного року.

Про це Президент України Віктор Ющенко сказав під час наради з головами сільських і селищних рад, передав кореспондент ГолосUA.

«Ви, як голови селищних рад, повинні зрозуміти, що не популізмом можна лікувати клініку, яка існує на рівні місцевих фінансів. Це потрібно робити через встановлення чітких ясних принципів», – відзначив Президент.

Ющенко застеріг від надмірної політизації бюджетного процесу.

«Мене дуже непокоїть, що популізм зайшов у дуже чутливу сферу державних фінансів. По суті, втрачений контроль над державним бюджетом і, особливо, над формуванням його дефіциту», – сказав Президент.

За його словами, щоб приховати невиконання бюджету, уряд щомісячно вдається до коригування планових показників; Державна податкова адміністрація і Митна служба щомісячно не виконують свої показники на 20%. Збір податків наперед став звичайною практикою – їх об’єм досягнув 12 млрд. грн. Аналогічна ситуація з відшкодування ПДВ – бюджет винен бізнесу 15 млрд. Державний борг вперше досягнув 185 млрд. грн.

«В Україні зроблені безпрецедентні кроки, які посилюють кризу», – констатував Президент.

 

Читайте также по теме