ГолосUA
18:08 04/12/2008

Президент вимагає швидкої та адекватної реакції на події у м.Комарне

Президент України Віктор Ющенко вимагає від органів прокуратури швидкої та адекватної реакції на події навколо перепоховання радянських воїнів у м. Комарне Львівської області.

Як повідомили Голос.UA у прес-службі Президента, про це заявила прес-секретар Президента України Ірина Ванникова.

«Глава держави наголошує: кожен, хто зневажить святий принцип, повинен відповідати перед Законом», – сказала І. Ванникова.  

Віктор Ющенко, за її словами, категорично засуджує будь-які прояви неповаги до військових поховань. Він наголошує, що усім – кожному воїну, хто боровся за Україну в ті часи, належить велика шана і честь.

«Президент закликає зрозуміти, що у часи Другої світової війни, опинившись між тоталітарними імперіями Гітлера і Сталіна, українці повстали на нерівну боротьбу з обома злочинними режимами. Не їх вина, а біда України, що її кращі сини були розділені фронтами. Смерть кожного з них однаково болісно переживали їх матері на Галичині чи на Донбасі », – додала прес-секретар.

За її словами, Віктор Ющенко підкреслює, що не дозволить жодному представникові влади чи політикам піддавати сумнівам перемогу українського народу над фашизмом і сталінізмом.

 

Читайте также по теме