ГолосUA
11:13 06/12/2009

При МЗС буде створено фонд допомоги українським громадянам за кордоном

При українському Міністерстві закордонних справ буде створено фонд для екстреної допомоги українським громадянам за кордоном.

Про це заявив міністр закордонних справ України Петро Порошенко.

«Ми працюємо над створенням у МЗС фонду, кошти якого будуть спрямовуватися виключно на допомогу громадянам. Отже, в посла є можливість в екстреному порядку звернутися по гроші в цей фонд, щоб вирішити конкретну проблему, наприклад, врятувати чиєсь здоров’я або життя, відправити тіло загиблого українця на батьківщину, якщо він, звісно, не був застрахований», — наголосив він.

За словами посадовця, зараз йде робота над визначенням схеми функціонування подібного фонду. «Зараз я збираю пропозиції посольств, щоб визначити, в яких випадках використання фонду буде найефективнішим», — зауважив П. Порошенко.

Керівник МЗС повідомив, що на даний момент основою для формування фонду допомоги громадянам є бюджетні кошти. «Ми намагаємося сконцентрувати залишки бюджетних грошей. Питання залучення позабюджетних коштів поки що перебуває в зародковому стані. Перед залученням допомоги добродійних організацій ми повинні продемонструвати прозорість і ефективність роботи цього фонду», — констатував міністр закордонних справ.

За матеріалами: «Дзеркало тижня»

 

Читайте также по теме