ГолосUA
14:27 26/08/2010

Приватизації держпідприємств повинна передувати ретельна і якісна підготовка — Бураковський (ГОЛОС)

Підготовка підприємств до приватизації є важливим етапом приватизаційного процесу, тому повинна бути виконана якісно, оскільки від цього залежить подальша доля проданого об’єкту.

ГОЛОС />  

Таку думку директор Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський висловив у коментарі кореспонденту ГолосUA.

“Якщо об’єкт належним чином не підготовлений — йдеться про аудит, визначення, з якими проблемами стикнеться інвестор — ясно, що сама приватизація потім буде проведена неефективно”, — вважає він.

Загалом, угода про приватизацію має бути укладена таким чином, щоб зобов’язання нового власника були чітко прописані. “Щоб їх можна було не тільки контролювати у режимі моніторингу, але й при виникненні якихось проблем із тим документом можна було би йти до суду”, — переконаний він.

Приватизація ж, вважає експерт, виконує свої завдання, коли вона проводиться прозоро і на реальних конкурентних засадах. “Якщо підприємство куплене вкрай дешево, то для нового власника багато важить сама земля, на якій воно розташоване. Це створює надзвичайно високий ризик того, що майбутній власник не виконуватиме своїх зобов’язань”, — підкреслив І. Бураковський.

Якраз тому у якісній підготовці, прозорому продажу та відповідному нагляді після приватизації і проявляється мудрість тих, хто організовує приватизацію. “Треба сформулювати всі ці речі і відповідним чином їх провести”, — підкреслив І. Бураковський.

І. Носальська

 

Читайте также по теме