ГолосUA
11:12 10/09/2010

Прокуратура не на жарт взялася за справу колишнього начальника районного Держкомзему

Прокуратура Київської області обіцяє передати справу щодо незаконної роздачі земель на острові Муромець одразу ж після арешту в.о. начальника ДКЗ Броварського району.

Про це заявив прокурор Київської області Олександр Гардецький на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«10 червня ми порушили справу проти конкретної особи, яка зразу втекла, ми оголосили його у розшук, у нас є дозвіл суду на її арешт… питання іде про виконувача обов’язків начальника управління Держкомзему в Броварському районі…як тільки ця особа буде встановлена – максимум, що до 15 жовтня справа буде в суді», — заявив прокурор Київської області.

Нагадаємо прокуратура області порушила кримінальну справу щодо колишнього виконуючого обов’язки начальника управління Держкомзему в Броварському районі гр. С., його оголошено в розшук. Суд надав дозвіл на затримання та доставку гр. С. до суду для розгляду подання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове слідство встановило, що службовець, зловживаючи своїми повноваженнями підготував розпорядження голови Броварської РДА і видав державні акти на землю 110 громадянам загальною площею 220 га в порушення вимог земельного законодавства. Із загальної кількості земель — 25,5 га розташовані на прибережній захисній смузі та відносяться до земель водного фонду і не можуть бути передані у приватну власність

Слідчі прокуратури кваліфікували умисні дії чиновника за ч. 3 ст. 365 КК України. Суд залишив без задоволення його скаргу на постанову про порушення кримінальної справи. /> Окрім цього, слідчі з’ясовують причетність інших керівників органів влади до вчинення вказаного злочину.

Хід слідства знаходиться на контролі у керівництва прокуратури області. Слідство, у разі розшуку обвинуваченого гр. С, планується закінчити у жовтні 2010 року.

К.Коваленко
 

Читайте также по теме