ГолосUA
18:36 12/04/2010

Промисловий вилов риби в Україні заборонений до 19 червня

У період з 1 квітня до 19 червня 2010 року забороняється промисловий вилов риби на рибогосподарських водоймах, окрім виловів, які проводяться на підставі наукових програм, що розробляються науково-дослідними установами та погоджуються органами рибоохорони.

Про це повідомила прес-служба Мінприроди.

Крім того, любительське рибальство в нерестовий заборонений період може бути дозволене органами рибоохорони на спеціально визначених ділянках водойм однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега. Любительське ж рибальство із більшою кількістю вудок та гачків, а також із плавзасобів заборонене.

Порушники вимог природоохоронного законодавства під час весняно-літньої заборони вилову водних живих ресурсів притягуються до адміністративної відповідальності за ч. 3, 4, 5 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У разі виявлення незаконно добутих водних живих ресурсів нараховуються збитки завдані державі відповідно до «Такс для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів риб та інших об’єктів водного промислу», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 19 січня 1998 р. № 32 та матеріали передаються до судових органів.

У разі, якщо шкода завдана державі перевищує 250 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, матеріали передаються до правоохоронних органів для притягнення порушників до кримінальної відповідальності за ст. 248 та ст. 249 Кримінального кодексу України.

 

Читайте также по теме