ГолосUA
12:22 21/09/2010

Промисловці та підприємці виступають проти податку на доходи від депозитів

В УСПП проти висловились проти введення податку на депозит, як того вимагає редакція проекту Податкового кодексу.

Про це заявив голова Союзу промисловців та підприємців України, народний депутат Анатолій Кінах, передав кореспондент ГолосUA.

“Ми вважаємо, що цей крок не оптимальний і своєчасний. (…) Ми негативно ставимося до спроби оподаткувати доходи громадян, ми вважаємо, що ця норма на даному етапі має бути виключена з тексту проекту Податкового кодексу”, — сказав А. Кінах.

За його словами, впродовж останніх трьох років громадяни країни втратили значні кошти від непрогнозованих, непрозорих валютних коливань. Також через обмежений доступ до банківських депозитів і відсутність відповідальності держави за витраченні кошти.

Кінах констатував, що наразі спостерігається недовіра людей до банківської сфери, що призводить до недоотримання банками відповідних коштів для кредитування та інвестування в національну економіку. “Ми впевнені, що зараз треба діяти навпаки, не оподатковувати депозити, а шукати серйозні стимули, розробляти програми, завдання яких має бути підвищена довіра населення до банківської системи”, — зауважив він.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме