ГолосUA
07:25 23/07/2010

Пропозиція ліквідувати Київський патріархат — це нонсенс — експерт

Прохання до Президента України Віктора Януковича ліквідувати Київський патріархат є необгунтованим з точки зору міжнародного права і виглядає як провокація.

Про це заявила фахівець у галузі медіа та релігії, професор Інституту Журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка Алла Бойко.

«Історія доводить: церква та держава не мають дублювати функції одна одної. Звернення до Президента з таким проханням — є нонсенсом», — сказала А. Бойко, додавши, що з усіх боків питання, і з з боку міжнародного права, і з боку держави, церкви, це також «нонсенс».

За її словами, існує закон про свободу совісті та релігійної організації, в якому значиться про те, що церква має свою самостійність. Фахівець навела приклади існуючих православних церков в Україні, болгарських, польських, угорських та інших. «Чому в Україні не може бути української православної церкви?», — зауважила вона.

На думку експерта, оскільки є держава, є народ і мова, то повинна бути й своя церква.

А. Бойко запевнила, що такі заяви лише привернуть більше людей до Київського патріархату. «Чим більше тиснутимуть в цьому питанні, тим більше українських вірян стануть прибічниками нашої церкви», — сказала вона. «Ця заява — є, насправді, провокацією», — зазначила фахівець.

Нагадаємо, що в Одеській єпархії Української православної церкви Московського патріархату запропонували керівництву держави ліквідувати Київський патріархат.

Я. Солонська />  

Читайте также по теме