ГолосUA
18:02 14/09/2010

Путін хоче поновити виробництво літаків АН-124 «Руслан» спільно з Україною

Росія і Україна активно опрацьовують питання про відновлення випуску найбільшого у світі транспортного літака Ан-124 «Руслан».

Про це прем’єр-міністр Російської Федерації Володимир Путін заявив під час виступу на конференції партії «Єдина Росія», повідомили власному кореспонденту ГолосUA у Москві в прес-службі російського уряду.

«Це питання активно опрацьовується», — підкреслив В. Путін, наголосивши, що у багатьох країн є потреба у таких літаках. При цьому глава російського уряду повідомив, що до 2011 року включно Росія вкладе 200 мільярдів рублів на оновлення авіабудування на принципово новій технологічній базі.

Довідка ГолосUA: Ан-124 «Руслан» — українсько-російський літак, який є найбільшим у світі транспортним вантажним літаком – здатний перевозити вантаж вагою до 150 тонн. Розроблений у Києві на АНТК імені Антонова. Серійно випускався з 1982 року на київському заводі «Авіант» та ульянівському підприємстві «Авіастар». Виробництво було припинено у 2004 році, але вже через три роки Росія та Україна почали домовлятися про поновлення серійного виробництва. Зараз попит на ці літаки у світі перевищує 70 машин. Серед замовників – Міністерство оборони Росії, авіакомпанія «Волга-Дніпро» та інші перевізники.

Д. Кляхін />  

Читайте также по теме