ГолосUA
19:34 16/02/2010

Путін упевнений, що з фінансуванням «Південного потоку» проблем не буде

Прем`єр-міністр Росії Володимир Путін упевнений, що проблем з фінансуванням при будівництві газопроводу «Південний потік» не буде.

Про це В.Путін заявив після переговорів з прем`єр-міністром Греції Георгіосом Папандреу.

«Це проект, який здійснюється на ринкових принципах. Акціонерами є три найбільші європейські компанії: російська, французька та італійська. І вони залучатимуть фінансові ресурси, необхідні для здійснення цього проекту: грошей на ринку та під такі проекти — достатньо. З фінансуванням жодних проблем немає, взагалі жодних проблем», — сказав В.Путін.

За його словами, зацікавленість багатьох країн Європи, як мінімум, 10 країн, очевидна. «У нас з ними підписана міжурядова угода», — нагадав він.

В.Путін відзначив, що реалізація великих інфраструктурних проектів, як «Південний потік», є інструментом подолання сьогоднішніх економічних труднощів.

Російський прем`єр також сказав, що «Південний потік» — це не проект між Грецією і Росією, а великий міжнародний європейський проект.

В.Путін упевнений, що економічні труднощі Греція подолає.

У свою чергу, Г.Папандреу запевнив, що економічний стан Греції не вплине на реалізацію грецької частини «Південного потоку».

«Щодо наших двосторонніх відносин, і зокрема проекту газопроводу «Південний потік», то ситуація, яка склалася в Греції сьогодні, у жодному випадку не вплине негативним чином на розвиток цих відносин і конкретно даного проекту. Швидше навпаки, це він сприятиме їх подальшій і дуже успішній реалізації», — запевнив Г.Папандреу.

Він також повідомив, що Греція зараз готова до підписання угоди про створення проектної компанії для реалізації «Південного потоку».

Нагадаєм, «Південний потік» — російсько-італійський проект газопроводу, який має пройти дном Чорного моря з Новоросійська в болгарський порт Варну і далі через Балканський півострів в Італію й Австрію. Підводний відрізок газопроводу буде мати довжину 900 км.

«Південний потік» створюється для диверсифікованості поставок російського природного газу в Європу й зниження залежності постачальників і покупців від країн-транзитерів, зокрема від України й Туреччини. «Південний потік» вважається конкурентним проектом газопроводу «Набукко» в обхід Росії, від участі в якому Газпром, очевидно, відмовиться, ставлячи цей проект перед проблемою незавантаженості.

 За матеріалами: УНІАН

Читайте также по теме