ГолосUA
07:47 16/07/2010

Ренат Кузьмін знову займеться в Генпрокуратурі особливо важливими справами

Заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін знов отримав контроль над слідством.

Відповідний наказ про перерозподіл обов’язків між своїми заступниками генпрокурор Олександр Медведько підписав ще 9 липня, але про його зміст стало відомо тільки вчора.

«Наказ був підписаний 9 липня. Відповідно до нього, Головне слідче управління розділено: Кузьміну відійшло Головне управління з розслідування особливо важливих справ, а у мене залишилося все територіальне слідство», — повідомив заступник генпрокурора Віталій Щоткін.

До обов’язків Ренат Кузьмін приступить 26 липня, відразу після повернення з відпустки. Окрім Головного управління з особливо важливих справ, у його віданні буде, як і раніше, Головне управління нагляду над дотриманням законів на транспорті та підприємствах оборонної промисловості.

Залишається невідомим, хто в результаті цих перестановок здійснюватиме нагляд над розслідуванням резонансних кримінальних справ: про отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка, встановлення замовників вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, загибелі лідера Народного Руху України В’ячеслава Чорновола. Раніше, коли нагляд над слідством у ГПУ ділили між собою два заступники генпрокурора, ці справи були виведені з-під контролю Главку з особливо важливих справ, і їх розслідуванням займався Микола Голомша.

«Поки Кузьмін у відпустці, ці справи формально за мною, оскільки ми взаємозамінні. Як буде далі, визначить генеральний прокурор. Мені його рішення поки невідомо», — повідомив Щоткін.

Як відомо, раніше в Генпрокуратурі вже діяла схема, за якою слідством займалися два заступники генпрокурора: Головне управління з розслідування особливо важливих справ знаходилося у віданні Рената Кузьміна, а Головне слідче управління — Миколи Голомші. Проте рік тому генпрокурор усунув обох заступників від слідства, об’єднавши обидва слідчі управління в одне і передавши його під нагляд заступника генпрокурора Віталія Щоткіна.

За матеріалами: Комерсант-Україна />  

Читайте также по теме