ГолосUA
17:48 09/11/2010

Рентна плата за видобуток природного газу, газового конденсату та нафти може бути збільшена вдвічі — Хомутиннік

 

Рентна плата за видобуток природного газу, газового конденсату та нафти може бути збільшена вдвічі. Відповідні зміни розглядаються в ході підготовки Податкового кодексу до другого читання, повідомив у вівторок, 9 листопада, «Дзеркалу тижня» голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутиннік. 

«Розглядаються різні варіанти: від того, щоб залишити як сьогодні, до того, щоб підняти в два рази», — сказав голова комітету, зазначивши, що «якщо підвищувати, то на рівень інфляції за той час, який рента не підвищувалася». «Від 30% до 40% можна підвищити», — сказав депутат.

«Ми вийдемо десь на більш-менш збалансоване (підвищення). Але це рішення буде прийнято, коли отримаємо всі розрахунки, тому що в нас відбувається підвищення акцизів значне: тільки на 50 євро підвищуємо акциз на нафтопродукти. Треба порахувати, якою буде остаточна ціна вже в роздробі, щоб ми не перегнули цю палицю », — підкреслив Хомутинник.

Він повідомив також, що всього до проекту надійшло понад 4,5 тисяч поправок. «Велику частину поправок ми з народними депутатами вже залагодили. Думаю, що у вівторок почнемо (розгляд законопроекту в сесійній залі), а в четвер закінчимо», — резюмував глава комітету.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла в першому читанні Податковий кодекс 7 жовтня. Очікувалося, що парламент приступить до його розгляду в другому читанні з 4 листопада.

Як вже повідомляло «Дзеркало тижня», в п'ятницю, 5 листопада, під головуванням прем'єр-міністра Миколи Азарова пройшла нарада Кабінету міністрів Україні, на якій обговорювалися компроміси, на які готова піти уряд при підготовці остаточного варіанту Податкового кодексу.

Читайте также по теме