ГолосUA
12:35 17/09/2010

Ринок України практично повністю знаходиться в тіні — Держкомпідприємництва

Вітчизняний промисловий ринок України повністю тіньозований.

Про це йдеться у заяві, який розповсюдив Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва у Клубі Кабінету Міністрів, передав кореспондент ГолосUA. />  

Зокрема, у повідомленні йдеться про те, що випуск продукції української легкої промисловості наразі складає менше 1% обсягу промислового виробництва в Україні, що вдесятеро менше, ніж у 1990 році.

“Національний товаровиробник неухильно витісняється з вітчизняного внутрішнього ринку імпортними товарами. Частка останніх на ринку країни, за даними Української асоціації підприємств легкої промисловості зросла до 80-90%”, — йдеться у заяві.

Разом з тим, у повідомленні йдеться про те, що при реальній ємності ринку у 40-50 млрд. грн. офіційні вітчизняні товари, за підрахунками асоціації, охоплюють лише 6,6 млрд. грн. Тобто ринок України практично повністю тіньозований.

У результаті втрати Державного бюджету від несплати ПДВ, податку на прибуток, ввізного мита, відрахувань із заробітної плати у Фонди соціального страхування складає щонайменше 9 млрд. грн. щороку.

Н. Виноградська
 

Читайте также по теме