Ольга Черненко
18:02 17/01/2011

Рішення Чехії щодо Данилишина — це намагання показати, що в України великі проблеми — політолог

Рішення Чехії надати політичний притулок колишньому міністру економіки Богдану Данилишину — це намагання показати, що в Україні є великі проблеми.

Таку думку висловив директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

«Влада поки впевнена у своїй силі. Тому це не дає їй можливості критично подивитися на себе. Тому вона не усвідомлює, що для неї означає справа Данилишина, — зазначив він. — Але за цією справою криється щось набагато серйозніше, аніж влада собі думає».

Експерт вважає, що Євросоюз для політичного притулку спеціально вибрав такого політика.

«Там вибрали не корупціонера, спокійного політика. Це показує, що справа не в самому Данилишині, не в тому, що він становить загрозу нинішньому режиму Януковича. Бо навіть отримавши захист він же не критикує нікого, — сказав В. Небоженко. — Тобто, цим самим ЄС показує, що справа не в тому, кому вони дають прихисток, а в тому, що люди навіть всередині України не можуть почувати себе безпечно. Цим хочуть показати, що проблема всередині самої України».

Нагадаємо, Чехія надала політичний притулок екс-міністру економіки Богдану Данилишину. Після цього Данилишина, який перебував під вартою в Празі, випустили на волю за рішенням міського суду.

 

 

 

Читайте также по теме