ГолосUA
13:50 17/11/2009

Рівненська міськрада просить парламент збільшити штраф за самогоноваріння в 10 разів

Рівненська міська рада просить Верховну Раду збільшити штраф за самогоноваріння в 10 разів до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або до 1700 гривень.

Про це йдеться у зверненні депутатів міськради до Ради.

Депутати також пропонують половину штрафу віддавати тим, хто виявив порушника.

Закон (ст.176 "Кодексу про адміністративні правопорушення"), що діє, за виготовлення, зберігання самогону або апаратів для його виробництва передбачає покарання у вигляді штрафу від 3 до 10 неоподатковуваних мінімумів (51-170 гривень).

Для цього вони пропонують внести поправки до Закону "Про державне регулювання виробництва і обороту спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів".

У своєму зверненні депутати також пропонують збільшити розмір штрафу за керування автомобілем в нетверезому стані; передбачити покарання за розпивання алкогольних напоїв в держустановах, на підприємствах і в організаціях в робочий і неробочий час під час проведення офіційних і неофіційних заходів.

Вони також пропонують обмежити час продажу спиртного з 15:00 до 21:00, тільки в спеціалізованих магазинах або спеціалізованих відділах супермаркетів, а також підвищити ціни на алкогольні напої до рівня європейських.

Нагадаємо, 5 депутатів Рівненського міської ради 12 листопада створили групу "За тверезе життя".Група пропагує здоровий спосіб життя, ініціює законодавчі зміни і займається просвітницькою діяльністю.

Загалом у Рівненській міськраді 53 депутати.

За матеріалами: «Українські новини»

 

Читайте также по теме