ГолосUA
07:13 11/06/2009

РНБО розгляне ситуацію з НАК «Надра України»

Рада національної безпеки та оборони на одному з найближчих засідань розгляне ситуацію з Національною акціонерною компанією «Надра України».

Про це повідомила прес-служба глави держави.

Перший заступник глави Секретаріату Президента Олександр Шлапак після зустрічі Президента з міністром охорони навколишнього середовища Георгієм Філіпчуком, головою СБУ Валентином Наливайченком та заступником Генпрокурора Тетяною Корняковою, повідомив, що весь комплекс питань надрокористування ближчим часом має бути винесений на засідання РНБО.

За словами Шлапака, учасники наради обговорили два принципово важливі питання: щодо нормативного забезпечення сфери надрокористування; ситуації, що склалася безпосередньо з розвідкою корисних копалин та стану справ у НАК «Надра України».

Президент назвав три основні проблеми «Надра України: погіршення діяльності у 2008 році та пропозиції щодо реформування компанії; інвентаризація майна компанії та відчуження її активів; діяльність дочірнього підприємства НАК «Надра України» «Полтаванафтогазгеологія» та ризик втрати державою Сахалінського нафтогазоносного родовища.

«Президент надзвичайно занепокоєний тим, що на середину року немає урядового документу, який би регламентував видачу спеціальних дозволів і порядок проведення аукціонів щодо використання корисних копалин», — зазначив Шлапак.

Відтак Президент наполіг на тому, що питання надрокористування повинні регулюватися не урядовими постановами, а законом.

 

Читайте также по теме