Даниил Кляхин
12:52 04/11/2010

Робоча група з перегляду ціни на газ для України поки не створена – «Газпром»

 

Міжурядова робоча група України і Російської Федерації з перегляду формули ціни на газ ще не створена.

 

Про це власному кореспонденту ГодлосUA у Москві повідомили у прес-службі «Газпрому» із посиланням на заяву начальника управління по роботі з країнами ближнього зарубіжжя концерну Анатолія Подмишальського.

Як повідомляв ГолосUA, за підсумками переговорів прем’єр-міністрів Росії та України Володимира Путіна та Миколи Азарова, було вирішено створити робочу міжурядову групу з перегляду газових угод. Втім, напередодні офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов заявив, що Росію повністю задовольняють умови нинішнього контракту, й Москва не зацікавлена у перегляді його умов. Й жодних нових домовленостей між Москвою та Києвом не існує.

 

«У нас діє контракт, відповідно до якого визначається ціна. Вона коректується кожен квартал в залежності від того, як змінюються ціни на нафтопродукти. Тому ті оцінки, які звучать в різний час, жодним чином один одному не суперечать, а просто віддзеркалюють поточну ситуацію. Тому ніяких нових домовленостей щодо ціни на газ на даний момент у нас немає — просто мова йде про те, яка ціна вийде при розрахунку за формулою, яка міститься в контракті», — наголосив С. Купріянов.

 

 

Читайте также по теме