ГолосUA
10:57 15/01/2010

Робота канатної дороги в Буковелі зупинена — є загроза життю відпочиваючих

З метою запобігання травмуванню людей Державний комітет з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду (Держгірпромнагляд) призупинив експлуатацію однієї з підвісних пасажирських канатних доріг на гірськолижному курорті «Буковель».

Про це ГолосUA повідомили у Держгірпромнагляді України.

13 січня, як говориться у повідомленні, державні інспектори територіального управління Держгірпромнагляду в Івано-Франківській області проводили позапланову перевірку виконання раніше виданих приписів керівництву підприємства «Скорзонера» в селі Поляниця Яремчанської міської Ради.

Під час проведення перевірки було виявлено низку порушень норм охорони праці під час експлуатації нової змонтованої канатної дороги, що загрожувало життю людей.

«Не проведено комісійного прийняття в експлуатацію канатної дороги, не наданий паспорт на канатну дорогу, не проведена реєстрація дороги в Держгірпромнагляді, на опорах дороги заввишки більше 15 метрів не встановлені захисні дуги», — говориться у повідомленні.  

Під час експлуатації зазначеної канатної дороги та перевезення на ній відпочиваючих на нижній станції проводилися монтажні роботи з відкритими невеликими ямами, що суперечить нормам безпеки.

 

Читайте также по теме