ГолосUA
18:24 28/09/2009

Російськомовні українці поскаржилися на дискримінацію

Представники російськомовного населення України вважають, що на сьогодні спостерігається штучна дискримінація за мовним принципом і явища етноциду стосовно російськомовних громадян.

На таких тенденціях наголосили учасники конференції правозахисного громадського руху російськомовної України, повідомила прес-служба організації.

На конференції була затверджена декларація прав російськомовних громадян України, а також прийнята заява про підтримку страйкового руху і страйкових комітетів учнів, батьків та вчителів російськомовних шкіл.

Крім того, було прийнято заяву про підтримку проекту постанови «Про прийняття Декларації Верховної Ради України про гідність, свободу та права людини».

Учасники конференції також розглянули рішення про участь у щорічній сесії громадських організацій та представників урядів Європи під егідою ОБСЄ у Варшаві.

У заході взяли участь більше 150 делегатів. Ініціатором конференції виступила Всеукраїнська громадська організація Правозахисний громадський рух російськомовної України.

ВГО Правозахисний громадський рух російськомовної України зареєстрована 10 серпня 2009 Міністерством юстиції України з центральним представництвом у Києві.

За матеріалами: «Корреспондент»

 

Читайте также по теме