ГолосUA
15:51 26/08/2009

Росія напряму поставлятиме газ Південній Осетії

В Південній Осетії відбулася церемонія введення в лад нового газопроводу, по якому газ поставлятиметься з Росії безпосередньо.

Раніше республіка отримувала зріджений природний газ з Росії, а також паливо по газопроводу "Агара-Цхінвалі" від магістрального трубопроводу "Тбілісі-Кутаїсі".

Загальна протяжність нового газопроводу складає 162,3 кілометра, а його розрахункова потужність — 252,5 мільйона кубометрів газу на рік.

Будівництво трубопроводу було розпочате в кінці 2006 року. У своїй вищій точці — через Кударський перевал — газопровід піднімається до 3148 метрів над рівнем моря. За словами заступника голови правління "Газпрому" Олександра Ананенкова, вартість трубопроводу склала 15 мільярдів рублів.

Крім того, за словами Ананенкова, "Газпром" і Південна Осетія мають намір створити спільне підприємство, яке займеться експлуатацією газопроводів високого тиску. Зокрема, СП експлуатуватиме 70,2 кілометра газопроводу "Дзуарікау-Цхінвалі", прокладеного по території Південної Осетії, відводи від нього, а також чотири газорозподільні станції, які планується побудувати на території республіки. Інформації про розподіл доль в СП поки не повідомляється.

За матеріалами: Лента.ру

 

Читайте также по теме