ГолосUA
15:16 24/03/2010

Росія не допустить появи газового посередника з Україною — експерт

Росія не допустить появи міжнародного газового посередника між «Газпромом» і «Нафтогазом».

Таку думку висловив екс-голова правління компанії «Укртранснафта», екс-член правління «Нафтогазу України», президент київського енергетичного клубу Олександр Тодійчук в ефірі програми «РозворотUA» на радіо «Ера».

«Росія не зацікавлена в появі посередника, вона не піде на такі поступки. Мало шансів, що «Росукренерго» відновить роботу хоч на 10%», — наголосив він, додавши, що всередині України посередник може бути, але міжнародного Росія не допустить.

З приводу візиту українського міністра палива та енергетики Юрія Бойка до Росії 23 березня експерт зазначив, що візит у будь-якому випадку корисний, але результатів поки що немає. «Я і не прогнозував, що буде щось підписано. Це така зустріч «пристрілочна» – два господарюючі суб’єкти зустрілися, намітили варіанти поступок, зближення, співпраці і т.д. На жаль, на сьогодні деталей переговорів ми не знаємо», — наголосив Тодійчук.

Разом з тим, експерт підкреслив: «Замість підписання угод, ми отримали зауваження за недобір газу. Я нагадаю, що це загрожує певними санкціями, і вони можуть скласти понад 400 млн. дол.»

 

Читайте также по теме