ГолосUA
09:14 06/11/2009

Росія повернула Україні «Луганськтепловоз»

76% акцій «Холдингової компанії «Луганськтепловоз» списано з рахунку керуючої компанії «Брянський машзавод» (Росія) та перераховано до Фонду держмайна України.

Про це повідомило підприємство в системі розкриття Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР).

У повідомленні йдеться, що згідно з рішенням Луганського господарського суду від 12 жовтня, реєстроутримувач (ТОВ "Центр-Реєстратор") 5 листопада здійснив зарахування 76% акцій підприємства «Луганськтепловоз» на особовий рахунок ФДМ.

В.о. голови ФДМ Дмитро Парфененко підтвердив цю інформацію.

За його словами, Фонд отримав інформацію про відкриття виконавчого провадження, і переведення акцій на рахунок ФДМ означає, що реєстратор своєчасно виконав рішення суду. Коментуючи подальші дії з повернутих державі пакетом акцій, Парфененко сказав: «Будемо відразу ж виставляти на повторний продаж».

Також в.о.голови ФДМ пояснив, що компенсація керуючої компанії «Брянський машзавод» за законом буде виплачена тільки після повторного продажу цього пакета.

Наприкінці вересня госпсуд Луганській області частково задовольнив позов ФДМ до «Брянського машзаводу» та ТОВ «Центр-Реєстратор» і зобов’язав реєстратора списати з рахунку російської компанії 76% акцій «Луганськтепловозу» і внести в реєстр як власник цього пакета акцій ФДМ.

У компанії «Трансмашхолдинг», до складу якої входить «Брянський машзавод», відмовилися надати інформацію про те, чи планує компанія подавати апеляцію на рішення госпсуду.

«Холдингова компанія «Луганськтепловоз» — найбільше підприємство України, що спеціалізується на випуску магістральних вантажних тепловозів, електропоїздів постійного і змінного струму, дизель-поїздів з локомотивної тягою.

У 2007 році Фонд держмайна провів конкурс із продажу 46% акцій «Луганськтепловозу» з відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону. За підсумками конкурсу переможцем визнано «Брянський машинобудівний завод» (Росія), яке запропонувало за пакет 292 млн 505 тис. гривень при стартовій ціні пакета 292 млн. грн.

Пізніше продаж «Луганськтепловозу» було визнано незаконним і оскаржено у суді.

За матеріалами: «ТСН»

 

Читайте также по теме